Taxi Apeldoorn Groningen Airport

Professionele & exclusieve luchthavenvervoer
groningen airport entrance
groningen airport terminal

Info

Tag Groningen Airport Eelde
Adres Machlaan 14A, 9761 TK Eelde, Netherlands

Omschrijving

Boek nu bij ons online snel en gemakkelijk een taxi van Apeldoorn naar Groningen Airport Eelde. We hebben verschillende vervoerssoorten in verschillende prijsklassen dus ook de beste deal voor u. Bekijk hier onze tarieven en vervoerssoorten.

Groningen Airport Eelde (GRQ), ook bekend als vliegveld Eelde of luchthaven Eelde, is een vliegveld voor de burgerluchtvaart, gelegen nabij het dorp Eelde in de gemeente Tynaarlo in het noorden van de provincie Drenthe. De luchthaven ligt zo’n tien kilometer ten zuiden van de stad Groningen. Het is de op vier na grootste luchthaven van Nederland. De luchthaven ligt vijf meter boven zeeniveau en heeft thans één startbaan: 05-23. De baan 01-19 wordt niet meer gebruikt.

De luchthaven wordt aangedaan door een aantal luchtvaartmaatschappijen: Transavia, Corendon, TUI fly, AIS Airlines en Flybe. Ook landen er charters, privétoestellen, militaire toestellen, medische vluchten, lestoestellen, zakenjets en sinds 2015 om de week een gevangenenvlucht uit Noorwegen ten behoeve van de Noorse gevangenis in Veenhuizen. Het grootste aantal vliegbewegingen komt voor rekening van les- en privévluchten. Op 25 augustus 2014 werd voor het eerst een trans-Atlantische passagiersvlucht uitgevoerd naar Eelde, de Boeing 737-800 van de maatschappij Miami Air International kwam vanaf Gander International Airport. Ook zijn er al meerdere malen testvluchten uitgevoerd door KLM-toestellen, die de startbaan van Eelde gebruiken voor het maken van doorstarts. Zo hebben inmiddels de Boeing 777, Boeing 747 en Airbus A330 een bezoek gebracht aan de luchthaven.

Ryanair kwam in 2012 terug op Eelde en vervoerde drie jaar achtereenvolgens ongeveer 40.000 passagiers per jaar. Er werd gevlogen naar Girona, Marseille, Bergamo en Palma de Mallorca. Eind 2014 trok de maatschappij zich geheel terug van Eelde. Dit had onder andere te maken met een nieuwe strategie van Ryanair, dat zich meer op de grote luchthavens gaat richten en een ander marktsegment wil aanboren dat minder onderhevig is aan seizoensinvloeden. Na het vertrek van Ryanair is er in 2015 wel een nieuwe lijndienst gekomen naar Gdansk met Wizz Air, een vergelijkbare lagekostenluchtvaartmaatschappij.

Sinds 19 september 2016 vliegt LOT Polish Airlines twee keer per dag namens Nordica vanaf Eelde naar Kopenhagen. De vluchten worden uitgevoerd met een codeshare van Scandinavian Airlines. Hierdoor zijn er in Kopenhagen diverse aansluitmogelijkheden naar andere internationale bestemmingen binnen het Star Alliancenetwerk, zoals Stockholm, Oslo, Boston of Tokio.

Boek een Taxi van Apeldoorn naar Groningen Airport Eelde
Scan de code